Off White Blog
Kujundusfookus: maja Sathornil, Bangkok

Kujundusfookus: maja Sathornil, Bangkok

Oktoober 21, 2020

Eelmise aasta juulis, pärast kolmeaastast restaureerimist ja pehmet avamist, mille käigus võõrustati mõnda Bangkoki kõige pöörasemat pidu, käivitati ametlikult The House On Sathorn. Tuntud maamärk, millel on minevikus olnud vähemalt paar olulist ülestõusmist, on The House On Sathorn samal ajal tunnustatud kui edukat uuenduskuuri adaptiivseks taaskasutamiseks.

W Bangkoki peadirektor Tina Liu kirjeldab projekti kui “sensooririkka, mitme toimumiskohaga kompleksi, mis pakub käsitööna valmistatud, Aasia inspireeritud toite, loomingulisi kokteile ja tähelepanuväärseid restaureeritud kunstiteoseid”.

Postide pealinna kaunistavad seapead - viide algse omaniku Hiina sodiaagimärgile.

Postide pealinna kaunistavad seapead - viide algse omaniku Hiina sodiaagimärgile.


W Hotel tellis AvroKO-l täieliku renoveerimise, konsulteerides valitsusorganiga vastavalt vajadusele kõigi avaldatud ajalooliste varade jaoks, selgitab Liu. Rahvusvahelise ettevõtte lähenemisviisi "jutuvestmise kaudu" rakendati projekti suurepärase sobivuse korral hästi. Ühelt poolt on muinsuskaitsehoone, mis valmis 1880. aastate lõpus ja pärast enam kui 15-aastast hülgamist tuvastati taaselustamiseks. Teisalt on auhinnatud arhitektuuri- ja sisekujunduspraktika, mis asub New Yorgis, kuid kontor asub Bangkokis ja on tuntud külalislahkuskesksete projektide poolest.

AvroKO hõlmab disaini- ja kaubamärgiriietust Brand Bureau, eritellimusmööbli- ja valgustidisainerit Goodshop ning hotelliteenuste pakkujat Avroko Hospitality Group. Tema teadmised ja teadmised disaini valdkonnas, eriti külalislahkuse ja puu- ja köögiviljade osas, on tipptasemel. Lisage sellele võrrandile kõrgema hotelli W Bangkoki omanikest klient ja saate põneva väljavaate kaunile kujundusele.

Hubane restoran kohandatud mööbli, rippvalgustite ja kaasaegsete kunstiteostega.

Hubane restoran kohandatud mööbli, rippvalgustite ja kaasaegsete kunstiteostega.


The House On Sathorn oli algselt rikka Hiina sisserändaja Chai Sua Yomi elukoht, kes oli insenerifirma omanik, kes vastutas Sathorni kanali kaevamise eest ühistranspordiks. Oma töö eest pälvis ta kuningas Chulalongkorn tiitli Luang Sathorn Racha Yutka. Ehkki kanalit ei olnud aastakümneid sihtotstarbeliselt kasutatud, on nimi Sathorn tulnud selle lõigu identifitseerimiseks, mille kaudu see kulges.

Koloniaalmõis, mis koosneb neljast eraldi hoonest, mis ümbritsevad sisehoovi, ja ümbritsetud aiaga avaras ühenduses, on uhke originaalse kolmekorruselise ehitisega, mille fassaadi keskel on kuusnurkne portiko. See oli algselt värvitud kahe tooni kollaseks, mille hiljutine restaureerimine tõi tagasi. Portikoti vasakul küljel on veel üks kasti moodi väljaulatuv osa, mis lõpeb pööninguakendega.

Privaatsete bankettide ja ürituste toitlustamine toimub selleks spetsiaalselt ette nähtud ruumis. Esikust pääseb keskhoovile ja sinna on paigaldatud kaasaegsed rajatised.

Privaatsete bankettide ja ürituste toitlustamine toimub selleks spetsiaalselt ette nähtud ruumis. Esikust pääseb keskhoovile ja sinna on paigaldatud kaasaegsed rajatised.


Fassaadi kaunistavad rida karniise, mida vabastavad graatsilised poolkaare liistud, mis kroonivad iga korruse kõiki aknaid. Need suured, kõrged ja aknaluugiga aknad tugevdavad ülespoole suunatud pühkimist, mis annab hoonele kõrguse illusiooni, pakkudes samas interjöörile piisavalt valgust ja ventilatsiooni. Sigade pead, mis on ebatõenäoline motiiv väärika kodu jaoks, kaunistavad sambad, viidates omaniku hiina sodiaagi sümbolile. Hoone peal on graatsiliselt kaldus puitkatus.

1920. aastatel, kui omaniku varandus kahanes, vahetas vara omanikud ja muudeti ülimatähtsaks hotelliks Royal. Aastatel 1948–1999 renditi see välja ja sellest sai Nõukogude Liidu ja hiljem Vene Föderatsiooni saatkond. Selle uusim leiutis on ülalolevate F&B ettevõtete keskuse omanduses ja hallamises W Bangkok, tema lähinaabriks samas ühenduses. Konstruktsiooni ulatuslik renoveerimine viidi läbi koostöös Tai valitsuse kaunite kunstide osakonnaga. See tagas ehitise originaalse taastamise ja muudatuste ning täienduste heakskiitmise.

Keskne sisehoov, mis toimib alfresco baarina ja salongina, kust avaneb vaade hoone neljale sektsioonile.

Keskne sisehoov, mis toimib alfresco baarina ja salongina, kust avaneb vaade hoone neljale sektsioonile.

“Renoveerimine nõudis ka põhjalikku ümberehitustööd,” jagab Liu. "See hõlmas kõike alates uute plaatide sobitamisest originaaliga kuni puuduva riistvara asendamiseni ustel ja akendel - mõned neist polnud enam saadaval." Vana hoone osi remonditi ulatuslikult ning kogu hoone varjamiseks baarideks ja restoranideks viidi ellu kompleksne moderniseerimisprogramm. Paigaldati kommunaalkulud, alates HVAC-st kuni elektri- ja veevarustuseni; toad sisustati ja viimistleti vastavalt nende uutele funktsioonidele. Samal ajal on keerukad puittrepid ja omaniku tellitud freskod, mis mõlemad on maja algupärased, kõik hoolikalt taastatud.

Tulemuseks on hoone, millel on neli eraldiseisvat ala, mis on määratletud kui söögituba, baar, siseõu ja konservatoorium, kuhu kuulub The Loft, kus asub nii ürituseruum kui ka neli külalislahkuse sviiti. Sellest sai AvroKO platvorm, et rääkida The House On Sathorni uut lugu.Sathorn-revival-form-fassaad

Ajalooliste arhitektuuriliste kaunistustega ümbritsetud disainerid panid kokku kaasaegsete kunstiteoste kollektsiooni - maalid, installatsioonid ja skulptuurid, kaasaegsed valgustid, samuti kohandatud ja originaalsed mööbliesemed.Iga ruumi värvid kujundati värvi, tapeedi ja vaipadega ümber, kuni vanad ja uued kihid on täielikult võrgustatud.
ja eristamatult.

Lugu Autorid

Teksti autor Marc Almagro

Pildid autorilt W Bangkok

See lugu ilmus esmakordselt ajakirjas Form.


Satorn Bangkok Vlog 3: Lumpini Park in 4K (Oktoober 2020).


Seotud Artiklid